E hënë, Shkurt 19, 2018
Aktualitet

Aktualitet

Shqiptarja nga Maqedonia humb vendin e punës, por nuk heq shaminë

Për shkak të mbajtjes së shamisë Ilahije Asani e humbë punën e saj. Pas kësaj, asaj i lindi ideja që të hapë një shitore të modës islame. Para një viti, këtu dukej gjithçka e shkatërruar»,...

Ja dhe xhamia e re në Milano: do të jetë “feministe”

ZITA DAZZI Ja dhe projekti fitues i një ndër xhamive të reja të miratuar nga Komuna e Milanos. Arkitekti është  Italo Rota ka parashikuar në këtë xhami hapësira të njëjta dhe të barabarta si për...
video

Angela Merkel i tregon qartë azilkërkueses palestineze pse ajo nuk mund të qëndrojë në...

Si rrallë ndonjëherë, Angela Merkel është përballur me pasojat e politikave të saj. Por gjatë një takimi emocional me një vajzë të vogël palestineze e la atë të pafjalë dhe të paaftë për t’i...

Fjala ‘Srebrenicë’ – në përkujtim të një gjenocidi

Nga Azra Nuhefendić Mohimi është shkalla e fundit e gjenocidit. Njohja e krimit do t’i ndihmonte boshnjakët të vazhdonin përpara. Në kuadër të përkujtimores të 11 korriku, tensioni po shtohet në të dyja anët e lumit...

Djali Filipinas fiton bursë studimi pasi fotoja e tij u përhap në masë në...

Fotoja tregonte se si 9 vjeçari Daniel Cabrera bënte detyrat në një stol druri duke përfituar nga dritat e një lokali McDonald. Djaloshi i pastrehë ka marrë një numër të madh ndihmash pasi fotoja...

Një grua muslimane rrihet me grushta në mes të rrugës

Policia ka nisur hetimet pas sulmit “racist” nga një grup femrash ndaj një nëne muslimane të mbuluar, e cila kishte shkuar te merrte fëmijët e saj nga shkolla. Nëna e re u sulmua nga tre...

Holanda ndalon pjesërisht perçen (nikabin)

Kabineti qeveritar holandez ka mbështetur ndalimin e pjesshëm të perçes/nikabit në vendet publike, përfshirë shkollat, spitalet dhe transportin publik. “Në të ardhmen, mbulimi i fytyrës nuk do të lejohet në institucionet arsimore, shëndetësore, ndërtesat qeveritare...
- VAJADA ART NË MATERIE -

ARTIKUJT E FUNDIT

Lodrat më të mira për fëmijët

Lodrat që duhen zgjedhur për fëmijët nga mosha 3 muajsh deri në 3 vjeç, sipas prindërve minimalist, janë lodrat prej druri. Përveçse janë jotoksike...

Mos flisni me fëmijët për marrdhëniet seksuale, por flisni me ta për ndjenjat

Nëse pyesni veten për mënyrën më të mirë të mundshme për t’u folur fëmijëve tuaj për marrdhëniet atëherë ndiqni këtë këshillë që duhet të...

Sarajeva- Një udhëkryq i kulturës dhe i historisë

Jo pak qytete të Europës mund të emërtohen pa frikë si udhëkryqe. Qytete ku lindja dhe perëndimi, e vjetra dhe e reja nuk përplasen,...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!