E martë, Qershor 18, 2019
Feja

Feja

Bashkëshorti im, xhenneti im!

Ja disa pika si përkujtim për mënyrën se si duhet të sillet gruaja ndaj burrit. Pavarsisht kohës në të cilën jetojmë, moshës sonë, viteve të martesës, angazhimeve të përditshme, pikat e mëposhtme janë disa...

“Muslima Ramadan”, një axhendë për femrat në muajin e Ramazanit

Sapo ka dalë në treg risia më e fundit nga shtëpia botuese Al-Iman dhe Khat Design Italy, Një axhendë planifikuese për muslimanet gjatë Ramzanit. Projekti ka lindur me qëllim që të ofrojë një mjet...

Profeti Muhamed ka qenë feminist dhe promovues i diversitetit!

Feminizmi ndëlidhës: term i cili tek tani po e merr vëmendjen që e meriton. Ndërsa feminizmi qëndron për të drejtat e grave dhe barazinë mes gjinive, feminizmi interseksional shkon edhe më thellë se kaq. Ka...

Mjaft e objektivizuat dhe përkufizuat femrën si një qenie e brishtë*

Mbaj mend që në fillimet e mia në Islam, teksa shfletoja literaturë që fliste për femrën muslimane, sidomos ato që kishin të bënin me mbulesën, ishte pothuajse e pashmangshme të mos hasja pjesë që...

E premte: si t’i shtojmë begatitë e kësaj dite?

Nga Dr. Bilal Philips Ajo çfarë është më e rëndësishme është ndërgjegjësimi sesa e veçantë është në të vërtetë e premtja!   Koha e Xhumasë! Shumë prej nesh e harrojnë se xhumaja fillon me akshamin e ditës së enjte...

Ja sesi problemet e mia të shëndetit mendor më sollën më pranë Zotit

Kam qenë gjithmonë një person fetar. Kam jetuar në një vend kryesisht mysliman për 9 vitet e para të jetës sime, duke ndjekur mësime të Kur'anit dhe mësime Fikh-u (legjislaturë islame) gajtë mbrëmjeve që...

Të presësh përgjigje nga Zoti quhet gjithashtu të ndërmarrësh një hap

Kur dua diçka në jetë, i shkoj deri në fund. Kurrë nuk kam qenë prej atyre që e lënë punën në gjysmë – qoftë kjo për të mirë o për të keq, për dieta...

Rregulla për t’u larguar nga mendimet pikëlluese

Nga Ajid El-Karnij 1. Dije se, nëse nuk jeton brenda kufijve të ditës tënde, shpejt do të të shpërndahet mendja dhe do ti kalosh caqet. Kjo do të thotë që nëse zgjohesh në mëngjes, mo...

Kjo botë pa prindërit e mi më duket e zymtë, e errët dhe...

Papritur, njeriu që u bë shkak që ti erdhe në jetë, ikën, fshihet nga jeta jote, lë pas shumë kujtime në mendjen dhe zemrën tënde dhe largohet papritur pa të paralajmëruar më parë. Problemi...

E lodhur, e rraskapitur … dhe ja: Drita në fund të rrugëtimit

Nga Yasmin Mogahed Është thjesht e mahnitshme ajo që mëmësia të mëson. Para tre javësh u bëra nënë, një nga përpjekjet më të mëdha që një grua duron. Ishte një përvojë që do ta ndryshonte...
- VAJADA ART NË MATERIE -

ARTIKUJT E FUNDIT

Shfuqizohet ndalimi veshjes së burkinit në pishinat në Gjermani

Gjykata e Lartë Administrative e Gjermanisë ka shfuqizuar ndalimin e veshjes së burkinit në pishina, gjë që heq ndalimin e vendosur nga qeveria e...

Gruaja modeste e Salahut që nuk ekspozohet dhe aq: qenka shkencëtare!

Çfarë mund të jetë më e mira që një person mund të ketë? Kur vjen puna për yllin egjiptian të Liverpool-it, Muhamed Salah, duket...

Ja 10 ide dhuratash për Bajram

Fitër Bajrami dhe Kurban Bajrami janë festat e vetme që kërkojnë përkushtimin e një muslimani. Për shumë kë, Bajrami është ditëlindje, përvjetorë, dhe çdo...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!