E mërkurë, Shtator 19, 2018
Të tjera

Të tjera

Metoda shkencore: ja si mund t’i mësoni fëmijët të bëhen të pavarur

Sipas filozofisë Montessori brenda mureve të shtëpisë, fëmijët zbulojnë ambientin rrethues: eksperimentojnë dhe përvetësojnë aftësitë e tyre duke fituar ngadalë aftësi të reja. Një nga parimet bazë ku mbështetet kjo lloj metodologjie është rëndësia që...

Mbulesa dhe sfidat e kohës

Nëse dikur (vite më parë) sfida më e madhe e një femre ishte të mundej të vendoste mbi kokë urdhërin Hyjnor, sot sfidë akoma më e madhe është ta mbash atë me korrektesë, brenda...

Unë çikës teme s’ia pres krahët!

Nga Shqipe Palloshi Unë çikën teme nuk e msoj me nënshtrim! Ajo ka me lind si qenie e lirë, e plotëpushtetshme për mendimet, vendimet e veta, për trupin e për shpirtin e vet. Ka...

Si ta përballojmë shok-un kulturor?

Nga Marsida Simo Lëvizja e lirë e popullisë, zhvillimi i turizmit, migrimi për shkak të punësimit, jo pak herë shoqërohet edhe me shok (shokim) kulturor, i cili ka disa shkaqe të caktuara, si dhe pasoja....

Sheshi që u bë përshesh…

Nga Albana Muja Vitet e demokracisë në Shqipëri kanë rrjedhur shpejt, duke lënë siç e do edhe rregulli i jetës: gjurmë e shenja; plagë të hidhura por dhe kujtime të bukura. I tillë është...

“Unë ju garantoj që mund të gjeni punën që dëshironi në Shqipëri!”

*Shkruar nga Dalina Buzi për Anabel Është shumë më e thjeshtë se ç’e mendoni! Zgjerimi i shpejtë i Anabel Media këto dy vitet e fundit, na detyroi të kërkonim një zgjerim stafi. Deri më sot (31...

Saga e 15 Korrikut (një rrëfim)

Duke qenë dëshmitare e ngjarjeve të Gezi Parkut dhe valëve të ngjarjeve që pasuan, protestat antiqeveritare u kthyen në një realitet të përditshëm. Kemi përjetuar pasdite të gjata të frikshme mbyllur në apartamentin tonë...

Deshi kalemin e jo lopatën!

nga Afërdita Hyseni Vend i bukur kjo mahalla jonë, ka fusha, male, lumenj e dete. Po njeriu s’jeton veç me ajër?! Bukuria vjen nga standardi dhe ngopshmëria. E artë ishte koha kur njerëzit ngopeshin me pak....

Çfarë simbolizon lulja e Srebrenicës?

Në vitin 2011 shoqata  “Gračaničko keranje/Thurje me grep” krijoi disa lule të vogla me punim grepi me 11 petale, data kur gjenocidi nisi, pra me 11 korrik. Ngjyra e bardhë simbolizon pafajsinë, ndërsa ngjyra...

Meshkujt fitojnë hyri në Xhenet, po çfarë fitojmë ne?

Nga Asma bint Shameem Kjo është një pyetje që e ndeshim të shtrohet shpesh dhe me të vërtetë përbën një çështje për të cilën shumë prej nesh kanë interesim të dinë. Në këtë kontekst, për...
- VAJADA ART NË MATERIE -

ARTIKUJT E FUNDIT

Brunilda Basha: Arkitektja që pikturon në vargje!

Shkëlqe, si yjet që vetëtijnë në mes të errësirës me re, Luaj melodinë e zemrës, nën tingujt e Heshtjes Shkëlqe! Ndriço…! Përqafoje suksesin dhe motivo!...

4 gjërat që sipërmarrësit e rinj duhet t’i dinë para se të nisin idetë...

Së pari vjen ideja e madhe, po pastaj? Për shumë sipërmarrës, ndjekja e ëndrrës për të filluar një biznes është pjesë e barabartë  emocionuese...

Filozofia minimaliste e shtëpive japoneze

Dashuria e japonezëve për thjeshtësinë është e njohur në mbarë botën. E gjithë kjo thjeshtësi mund të jetë e lidhur me faktin se duke...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!