E shtunë, Shtator 22, 2018
Të tjera

Të tjera

Çfarë simbolizon lulja e Srebrenicës?

Në vitin 2011 shoqata  “Gračaničko keranje/Thurje me grep” krijoi disa lule të vogla me punim grepi me 11 petale, data kur gjenocidi nisi, pra me 11 korrik. Ngjyra e bardhë simbolizon pafajsinë, ndërsa ngjyra...

Meshkujt fitojnë hyri në Xhenet, po çfarë fitojmë ne?

Nga Asma bint Shameem Kjo është një pyetje që e ndeshim të shtrohet shpesh dhe me të vërtetë përbën një çështje për të cilën shumë prej nesh kanë interesim të dinë. Në këtë kontekst, për...

Kulmi i suksesit? Të promovojmë sukseset dhe arritjet e të tjerëve…!

Nga Zulejha Murati Dickens punonte si një tiketngjitës në një llogor të një fabrike, por ëndra e tij ishte që të bëhet shkrimtar. Kështu ai shkruante vazhdimisht përmbajtje të ndryshme. Shkrimet e tij i dërgonte...

Rasti shqiptar i projektimeve të gjymtuara për personat me aftësi të kufizuara

Dëgjojmë shpesh të flitet për problematika nga më të ndryshmet në Shqipëri. Nga papununësia, tek varfëria, tek rryshfetet, dritat, rrugët, dhuna, partitë, spitalet, shërbimi  jo professional, por shumë pak, ose pothuajse aspak rreth ambjentit...

Mbulesa e femrës myslimane, si pasqyrim i një identiteti të mohuar

Nga Driton Arifi Të prehura nën strehën dhe hijen e begative hyjnore, dhe të lumtura me puhinë e lehtë e ledhatuese të mirësive të një muaji të madhërishëm për to, femrat myslimane shqiptare, së fundi, dëgjuan...

Stambolli, kryefjalë e së bukurës, poezisë, ditënetë faljesh

Në Stamboll mund të gjesh gjithçka: mbi të gjitha gjen vetë njerëzimin, Perëndimin dhe Lindjen. Stambolli vendi i së bukurës, poezisë, misticizmit, portë e historisë, urë e kulturës, kryeqytet i botës. Dashuri e destinuar...

Suporti Psiko-Social i fëmijëve me nevoja të veçanta

Nga Dafina  ( Avdija) Dobreshi * Stadi aktual i zhvillimit të shoqërisë sonë kërkon që sistemi arsimor dhe ai fushës së psikologjisë t’i paraprijë problemeve aktuale, sociale ekonomike shëndetësore duke bërë që nxënësit e shkollave...

Agjërimi pakëson stresin dhe depresionin

Psikiatri turk Burak Toprak në një bashkëbisedim ka theksuar se përpos anës shpirtërore agjërimi ndihmon në anën fizike të njeriut. Nga disa hulumtime që janë bërë është vërejtur se personat të cilët agjërojnë janë më...

Të udhëtuarit ta shton bindjen e mospërkatësisë në këtë botë

Të udhëtuarit të dhuron një botëkuptim të veçantë që ata që qendrojnë në shtëpi nuk mund ta përjetojnë dot. Përveç dobive me njohjen e kulturave të reja, me mrekullitë natyrore që Zoti ka krijuar...

Disa strategji të thjeshta për t’u dobësuar

Vera po afron. Disa mund të përballen me kriza duke patur frikë se nuk u duket vetja në formë. Shumica prej tyre do fillojnë një diet. Por shumë prej tyre e kanë të vështirë, kështu mund...
- VAJADA ART NË MATERIE -

ARTIKUJT E FUNDIT

Një ashure letrare

Një mikesha ime, e dashuruar pas Stambollit, më ka thënë gjithmonë, që kur të shkoja atje të mos mbetesha tek bakllavaja turke dhe kunefeja,...

Përkthimi i titujve të serialeve turke: tendencioze apo diletante?

Nga Irena Sedja Krahas emisioneve të ndryshme, një hapësirë të konsiderueshme në programacion mbushin edhe serialet, një trend prej thuajse 20 vjetësh në ekranin shqiptar....

Brunilda Basha: Arkitektja që pikturon në vargje!

Shkëlqe, si yjet që vetëtijnë në mes të errësirës me re, Luaj melodinë e zemrës, nën tingujt e Heshtjes Shkëlqe! Ndriço…! Përqafoje suksesin dhe motivo!...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!