E shtunë, Tetor 20, 2018
Zëri yt

Zëri yt

Mbulesa dhe sfidat e kohës

Nëse dikur (vite më parë) sfida më e madhe e një femre ishte të mundej të vendoste mbi kokë urdhërin Hyjnor, sot sfidë akoma më e madhe është ta mbash atë me korrektesë, brenda...

Unë çikës teme s’ia pres krahët!

Nga Shqipe Palloshi Unë çikën teme nuk e msoj me nënshtrim! Ajo ka me lind si qenie e lirë, e plotëpushtetshme për mendimet, vendimet e veta, për trupin e për shpirtin e vet. Ka...

Sheshi që u bë përshesh…

Nga Albana Muja Vitet e demokracisë në Shqipëri kanë rrjedhur shpejt, duke lënë siç e do edhe rregulli i jetës: gjurmë e shenja; plagë të hidhura por dhe kujtime të bukura. I tillë është...

Deshi kalemin e jo lopatën!

nga Afërdita Hyseni Vend i bukur kjo mahalla jonë, ka fusha, male, lumenj e dete. Po njeriu s’jeton veç me ajër?! Bukuria vjen nga standardi dhe ngopshmëria. E artë ishte koha kur njerëzit ngopeshin me pak....

Meshkujt fitojnë hyri në Xhenet, po çfarë fitojmë ne?

Nga Asma bint Shameem Kjo është një pyetje që e ndeshim të shtrohet shpesh dhe me të vërtetë përbën një çështje për të cilën shumë prej nesh kanë interesim të dinë. Në këtë kontekst, për...

Kulmi i suksesit? Të promovojmë sukseset dhe arritjet e të tjerëve…!

Nga Zulejha Murati Dickens punonte si një tiketngjitës në një llogor të një fabrike, por ëndra e tij ishte që të bëhet shkrimtar. Kështu ai shkruante vazhdimisht përmbajtje të ndryshme. Shkrimet e tij i dërgonte...

Rasti shqiptar i projektimeve të gjymtuara për personat me aftësi të kufizuara

Dëgjojmë shpesh të flitet për problematika nga më të ndryshmet në Shqipëri. Nga papununësia, tek varfëria, tek rryshfetet, dritat, rrugët, dhuna, partitë, spitalet, shërbimi  jo professional, por shumë pak, ose pothuajse aspak rreth ambjentit...

Mbulesa e femrës myslimane, si pasqyrim i një identiteti të mohuar

Nga Driton Arifi Të prehura nën strehën dhe hijen e begative hyjnore, dhe të lumtura me puhinë e lehtë e ledhatuese të mirësive të një muaji të madhërishëm për to, femrat myslimane shqiptare, së fundi, dëgjuan...

Fuqia Lutjes

Duaja/Lutja është mënyra më e fuqishme për të qenë më të lidhur me Zotin tonë, është i vetmi mjet që kemi në dorë për të ndryshuar fatin/kaderin tonë. Ju ndodh që të bëni dua dhe...

Kartolinë 8 marsi

8 Marsi- Dita e Nënës! Nuk e di në do mjaftontë një ditë e vitit të shpërfaq atë c’ka nëna simbolizon, atë c’ka ajo vlen, atë c’ka shpirti i saj fsheh. Sepse, nëna ime është...
- VAJADA ART NË MATERIE -

ARTIKUJT E FUNDIT

Dita Ndërkombëtare e Urisë: 10 gjëra që duhet t’i dini në lidhje me urinë...

16 tetori është Dita Ndërkombëtare e Urisë në botë dhe kjo ditë është një thirrje për të refelektuar rreth situatës aktuale. Sot në botë...

Mëmësia nuk të pengon për karrierë, (disa) meshkujt po!

Nga Jessica Valenti Një nga mitet më të rrezikshme tregon se të kesh fëmijë të pengon të bësh karrierë. Grave u imponohet shpeshherë që të...

Xhudistja nga Indonezia refuzon të heqë hixhabin para ndeshjes në “Asian Para Games”

Me lot në sy Miftahul Jannah, xhudistja indoneziane e verbër, refuzojë të heqë hixhabin para një ndeshje në "Asian Para Games". Në fakt rregullorja...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!