Për shekuj me radhë dija ka qenë ekskluzivitet i meshkujve. Femrat e arsimuara ishin të rralla dhe kanë qenë një përjashtim i rregullave.

Duket si e pabesueshme që enciklopedia e parë nga një femër e përpiluar për të mësuar femra të tjera, daton që para 800 vjetësh, në mesjetë.

The Hortus Deliciarum është shkruar nga Herrad Landsberg në një kodër të Francës.

Ajo gjithashtu pati dhe mbështetjen e perandorit romak Frederick Barbarossa.

Puna e saj përfshin fusha të ndryshme si shkencë, teologji, muzikë dhe art.

LEAVE A REPLY