Muslimania amerikane fiton gjygjin pasi ju hoq shamia me forcë nga policia

0

Policia duhet të paguajë 85 mijë dollarë si dëmshpërblim për gjestin e kryer pa të drejtë ndaj muslimanes me shami.  

Përfaqësuesi i Këshillit Amerikan për Marrdhëniet Islame (CAIR-LA -shoqata më e madhe advokuese për të drejtat e muslimanëve në Amerikë) njoftoi sot për vendimin e gjykatës në favor të Kirsty Powell, një muslimane afrikano-amerikane të cilës iu kërkua nga një polic në Long Beach që të hiqte shaminë. Ajo u ndalua në rrugë teksa voziste automjetin e saj me justifikimin se kishte kryer një manovër të paligjshme. Pasi Powell refuzoi të hiqte shaminë, ajo u dërgua me forcë nën vëzhgim dhe falë avokatit të saj e çoi çështjen deri në gjyq, prej nga doli dhe fitimtare.

LEAVE A REPLY