Një adoleshente egjiptiane ka zbuluar një mënyrë të lirë për të shndërruar mbeturinat e plastikës në gaz- dhe mund të përfitojnë miliona dollarë çdo vit.

Ideja e Aza Faid ka tërhequr vëmendjen e Institutit të Kërkimeve në Egjipt. Instituti i dha asaj qasje te një laborator hulumtues më qellim që të ndihmoj vajzën për të zhvilluar idenë e saj gjeniale

Faid ka zbuluar një mënyrë të lirë dhe efikase të quajtur “aluminiscilate” që në mënyrë drastike i zvogëlon harxhimet e konvertimit të mbeturinave plastike në gaz si metani dhe propani, që mund të shndërrohet në etanol.

Egjipti prodhon miliona tonelata mbeturina plastike gjatë çdo viti dhe është llogaritur që zbulimi i Faid mund të shndërroj gaz me vlerë 78 milion dollar për çdo vit.

Në fakt ajo beson që mund të arij vlerën e 163 milion dollar çdo vit.

Lexo artikullin e ngjashëm–Mjeti që mund të detektoj kancerin e lëkurës zgjidhet dizajni më i mirë i vitit 2017

Gara e Bashkimit Evropian për Shkencëtar të ri tani më e ka shpërblyer Faid me çmimin për punën e saj dhe tani ajo punon në zbulimin e saj.

LEAVE A REPLY