Linda Sarsour

Fëmijët si shpikësi i kësaj orës së famshme janë e ardhmja e këtij vendi dhe ne nuk duhet të lejojmë që të shënjestrohen dhe dekurajohen nga islamofobët.

Prindër si unë dërgojnë fëmijët në shkollë çdo mëngjes duke ua besojnë të rriturve atje edukimin e tyre dhe për të kultivuar, inkurajuar dhe nxitur inovacionin dhe kreativitetin në mesin e tyre. Më e rëndësishmja, është se unë besoj se fëmijët e mi janë të mbrojtur nga çdo dëm – dhe se nuk do të arrestohen dhe të merren në pyetje pa praninë time ose të avokatit familjar.

Pra, si nënë e tre nxënësve në shkolla publike dhe një myslimane, unë umërzita shumë kur mora vesh se  14-vjeçari Ahmed Mohamed u hoq nga klasat e tij, i prangosur, dhe e shoqëruan në një qendër paraburgimi për të mitur vetëm sepse ndërtoi një orë në kushte shtëpie dhe e çoi atë në shkollë për t’ja treguar një mësuesi. U trondita shumë kur forcat e rendit nuk ndoqën protokollin duke telefonuar prindërit e tij apo duke i ofruar atij një avokat –duke na servirur të gjithëve një shembull se ekziston një sistem i drejtësisë i posaçëm ngritur vetëm për myslimanët, duke përfshirë këtu edhe fëmijët muslimanë. Dhe ajo që më theu zemrën ishte çasti kur lexova se, pas arrestimit të tij Ahmedi tha: “Kjo më bëri të ndjehem sikur të mos  isha njeri” dhe “kjo më bëri të ndjehem si një kriminel.”

E vetma arsye e mundshme për një mësues në një shkollë me liçensë për t’ju përgjigjur kretivitetit  dhe shpikjes të një nxënësi me arrestim është se nxënësi ishte amerikan me origjin sudaneze dhe musliman, dhe mësuesi, si shumë amerikanë, është I fryer me fanatizëm anti-myslimanë dhe islamofobi.

Ahmed Mohamed më kujton shumë prej fëmijëve tanë – përfshirë dhe të mitë. Ai është një djalosh inteligjent i cili e do kreativitetin. Ai ka një dhomë gjumi të çrregullt, një bluzë me Nasa, dhe prindër që e duan dhe duan për të më të mirën. Ahmedi dhe të gjithë fëmijët me ngjyrë meritojnë të trajtohen me dinjitet dhe respekt – dhe ne duhet të tregojmë besim në aftësitë e tyre.

Ajo nuk duhet të kërkojnë një viktimë të përsosur – si Ahmed – për ne që më në fund të deklarojë se fanatizëm kundër një komunitet të tërë besimi është i papranueshëm. Ka shumë ahmed shikuar çdo lëvizje të rriturit rreth tyre. Le të mos zhgënjej ata përsëri.

Duhej patjetër të bëhej kurban një viktimë e pafajshme për të na treguar se diskriminimi ndaj një komuniteti të tërë besimtarësh është e padrejtë?  Ekziston një numër i madh Ahmed-ash në përditshmërinë tonë me sytë drejtuar nga të rriturit: pra le të mos i zhgënjemë më!

Muslimanja.com

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.