E mërkurë, 7 Dhjetor, 2022
Art

Art

Sara Barackzay, artistja e parë e animacionit në Afganistan

Ankara Artistja dhe ilustruesja e parë vajzë e animacionit në Afganistan falënderoi Turqinë për kontributin në karrierën e saj. "Ne Turqi, isha në gjendje ta...

Aktivistja pakistaneze gjendet e vdekur në Toronto

Aktivistja pakistaneze për të drejtat e njeriut Karima Mehrab Baloch është gjetur e vdekur në Toronto, Kanada, ku ajo ka jetuar në mërgim për pesë vitet e fundit. Trupi i Karima Baloch, 37 vjeçe, u...

Arkitektja e cila bën art në nënkalimet e kryeqytetit të Kosovës

Zejnije Kastrati ka përfunduar studimet në  Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës dhe punon si arkitekte për stuion M-Technologie së bashku me Medina Braha (Drejtoreshë e Shërbimeve Publike) kanë realizuar projektin për zbukurimin e nënkalimeve...

Arkitektura islame dhe zhvillimi i saj

Pa dyshim, Arkitektura është identiteti solemn i popujve dhe qytetërimeve. Ajo është një strukturë unike apo dalluese që bëhet pikë referimi për një mjedis, monument që simbolizon identitetin, formën dhe tingullin e një shoqërie...

Fuqia sheruese e artit

Artisti i shekullit të 20-të Georges Braque ka thënë: "Arti është një plagë që kthehet në dritë".  Fjalët e tij tingëllojnë më të vërteta se kurrë në vazhdën e studimeve të shumta që janë...

Roli i artit në zhvillimin e individit dhe edukimin e fëmijëve

Të qenit kreativ që në vegjëli ndihmon individin të ballafaqojë më lehtë situatat dhe të ketë larmishmëri zgjidhjesh së problemeve që mund të hasë në jetë.  Të nxisësh krijimtarinë tek individi s’do të thotë...

Arti dhe jeta në një lidhje të ndërsjelltë

  "Jeta imiton artin shumë më tepër sesa arti imiton jetën."-Oscar Wilde Arti ka qenë pjesë e jetës për aq kohë sa vetë njerëzimi ka ekzistuar. Për mijëra vjet me radhë deri në ditët e sotme,...

ARTIKUJT E FUNDIT

Emine Bajrami, Teologia dhe shkrimtarja shkupiane që “iu flet” grave

Ajo është teologe, mualime, shkrimtare dhe poete nga Shkupi. Me guximin e saj përpiqet të thyejë stereotipe dhe të dalë kundër çdo...

Yeliz dhe misioni i saj në edukimin e brezave të rinj

Ajo është një grua sa e fortë dhe e zonja aq edhe e buzëqeshur dhe e çiltër. Cilësi këto të domosdoshme kur...

Shpikësia nga Kuvajti anullon pjesmarrjen në “Expo Dubai”, ja arsyeja!

Inxhinierja nga Kuvajti dhe shpikësia ndërkombëtare Jenan Al-Shehab anulon zyrtarisht pjesëmarrjen e saj në "Expo Dubai" pasi u publikua një reklamë në...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!