E enjte, 22 Prill, 2021
Feja

Feja

Rufejda: nga mjeke specialiste në historinë islame, në një çmim në nder të saj

Në historinë islame është e njohur që qysh në fillimet e betejave të zhvilluara në kohën e Profetit  sal-la llahu alejhi we selem, gratë kanë qenë pjesmarrëse aktive si luftetare, mjeke, apo edhe në...

A jam në rregull me Zotin?

Nga Jasmin Mogahed Shumë njerëz sot përpiqen që të luftojnë me ankthin dhe pasiguritë e kësaj krize. Por problemi është akoma më i thellë se vetë koronavirusi. E vërteta është se ekziston vetëm një formulë...

20 mënyrat e bashkëveprimit me krizat

1.Bindu se çdo gjë ndodhë sipas përcaktimit dhe se ajo që të ka ngjarë ty ka qenë e shkruar të ndodhë patjetër. Qetësohu dhe rehatohu shpirtërisht si dhe edukoje veten me besimin e vërtetë...

Organizimi i jetës në vetëizolim

Nga Ragmi Destani Gati e tërë bota tash është në izolim shtëpiak të detyruar. Dikur: Babai nuk kishte kohë të qëndrojë në shtëpi më gruan dhe fëmijët e tij. Fëmia kur i kërkoje diçka, arsyetohej...

Optimizmi, një nga vlerat kryesore të fesë islame

Nga Elona Muça, Teologe Optizmi është një nga moralet kryesore në fenë islame. S'ka dyshim se njeriu në jetë përballet me sfida të shumta. Ai rend në këtë botë duke mos e ditur se çfarë...

Nënat më të shquara të të gjitha kohërave

Si u edukuan djetarët islam më të njohur - Cfarë është mëmësia për ju? Imam Malik gjatë fëmijërisë nuk shfaqte interes për mësimet. Ai dëshironte të bëhej këngëtar. Sa e sa prej nesh mund të...

Në gjurmët e rrugëtimit të një Gruaje

A do ta kishit marrë ndonjë herë me mend haxhin si një formë përkujtimi të një Gruaje, por jo vetëm kaq. Të gjithë jemi të vetëdijshëm se sa rëndësi Islami i ka kushtuar grave si...

Vetëbesimi ; koncepti dhe burimi

Nga Valbona Brahaj Jemi zgjedhur të jemi pjesë e një hapësire të gjerë tokësore dhe një hapësire të panjohur kohore; të jemi pjesë e jetës me frymëmarrjet dhe me një mision mbi shpinë. Por askush...

Kush është gati të huazoj për Allahun?*

Ramazani na mëson ndër të tjera që të kalisim dhe cilësi të ndryshme përveç durimit dhe vetëpërmbajtjes. Na mëson të heqim dorë prej gjërave që janë më themelore për mbijetësën tonë: ngrënia dhe pirja. Më...

“Femra” në Kodin e Familjes së Legjislacionit Islam

Nga Rudina Dura Hallaçi Duke filluar nga shoqeritë primitive dhe deri tek ato moderne femra është vlerësuar si krijesa përgjegjëse për vazhdimësinë e popullsisë. Femra është burim dashurie, lumturie, qetësie, gëzimi dhe sigurie. Një femër e...

ARTIKUJT E FUNDIT

The European campaign against Islamophobia by the cartoonist Takoua Ben Mohamed

According to the European Network Against Racism (ENAR), in Italy the 65% ​​of Muslims have experienced episodes of violence and discrimination and...

Takoua*, e famshmja karikaturistja italiane me një projekt të ri

Sipas Rrjetit Evropian Kundër Racizmit, në Itali 65% e muslimanëve kanë përjetuar episode dhune dhe diskriminimi dhe gratë janë kategoria më e...

Këshilli Kombëtar i Muslimanëve Kanadezë kundër ndalimit të hixhabit

Këshilli Kombëtar i Muslimanëve Kanadezë kanë vendosur tw ngrejnw zw kundër ndalimit të hixhabit të Quebec: “Ne nuk kemi...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!