E shtunë, 1 Tetor, 2022
Këshilla

Këshilla

Më shumë dhembshuri vetes

Nga Asma Husein Për një kohë të gjatë kam lavdëruar mentalitetin e "ngutjes". Sa më shumë detyra të bëja për çdo ditë, aq më...

Të dashura fashioniste hijabi dhe influencer të modës modeste…

Nga Dalya Ayoub Kjo është një letër e hapur nga motra juaj dhe nuk i drejtohet ndonjë personi ose faqeje në veçanti: Kam menduar shumë...

Normalizoni të synuarit nga pak

Nga Asma Huseyn Mund të duket kundërshtuese nga një pronare biznesi, por është e vërtetë. Shumë prej nesh janë dhënë pas kësaj manisë duke dashur që...

Mjaft fajësuat gjatë pandemisë!

Nga Asma Hussein  Kjo është thirrja ime "ndaloni së na fajësuari gjatë pandemisë". Ndaloni që tani. Po, ne e dimë se ka njerëz që mbijetuan në izolim të vetmuar për dhjetë vjet. Ne e dimë që ka...

A jam në rregull me Zotin?

Nga Jasmin Mogahed Shumë njerëz sot përpiqen që të luftojnë me ankthin dhe pasiguritë e kësaj krize. Por problemi është akoma më i thellë se vetë koronavirusi. E vërteta është se ekziston vetëm një formulë...

20 mënyrat e bashkëveprimit me krizat

1.Bindu se çdo gjë ndodhë sipas përcaktimit dhe se ajo që të ka ngjarë ty ka qenë e shkruar të ndodhë patjetër. Qetësohu dhe rehatohu shpirtërisht si dhe edukoje veten me besimin e vërtetë...

Optimizmi, një nga vlerat kryesore të fesë islame

Nga Elona Muça, Teologe Optizmi është një nga moralet kryesore në fenë islame. S'ka dyshim se njeriu në jetë përballet me sfida të shumta. Ai rend në këtë botë duke mos e ditur se çfarë...

Vetëbesimi ; koncepti dhe burimi

Nga Valbona Brahaj Jemi zgjedhur të jemi pjesë e një hapësire të gjerë tokësore dhe një hapësire të panjohur kohore; të jemi pjesë e jetës me frymëmarrjet dhe me një mision mbi shpinë. Por askush...

Konvertim në Islam: Si të bëhem musliman/e?

Ndoshta keni menduar se të bëhesh musliman/e kërkon punë, mundim, lodhje e këto mendime mund t'ju kenë larguar dëshirën për ta njohur fenë Islame sado pak. Por besoj se me keto që do të themi...

Bashkëshorti im, xhenneti im!

Ja disa pika si përkujtim për mënyrën se si duhet të sillet gruaja ndaj burrit. Pavarsisht kohës në të cilën jetojmë, moshës sonë, viteve të martesës, angazhimeve të përditshme, pikat e mëposhtme janë disa...

ARTIKUJT E FUNDIT

Yeliz dhe misioni i saj në edukimin e brezave të rinj

Ajo është një grua sa e fortë dhe e zonja aq edhe e buzëqeshur dhe e çiltër. Cilësi këto të domosdoshme kur...

Shpikësia nga Kuvajti anullon pjesmarrjen në “Expo Dubai”, ja arsyeja!

Inxhinierja nga Kuvajti dhe shpikësia ndërkombëtare Jenan Al-Shehab anulon zyrtarisht pjesëmarrjen e saj në "Expo Dubai" pasi u publikua një reklamë në...

Rrugëtimi im me mbulesën Islame!

Të shkruaj sot mbi një vendim të marrë para 20 vitesh, është sa emocionues aq edhe reflektuese do të thoja. Është reflektues...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!