E enjte, 22 Prill, 2021
Intervista

Intervista

Nada Dosti: aktivistja nga Ballkani

Nga Sophie Aek Nada Dosti është një grua me shumë aspekte: gazetare, nënë e re aktive, themeluese e Muslimania.al, paneliste, e diplomuar në dy programe të ndryshme Masteri... Por ajo zgjodhi të prezantohej si një...

Rrëfimi/Nada Dosti: çfarë do të thotë të jesh grua muslimane në 2020?

Një intervistë në lidhje me gratë shqiptare në sferën publike #52GraShqiptare dhënë për The Balkanista. Nga Alice Taylor Nada Dosti është një aktiviste, gazetare, editore, nënë dhe gjuhëtare. Ajo ka mbaruar për përkthim-interpretim në Universitetn e...

Besa Ismaili – Një model i mirë i gruas shqiptare

Intervistë me prof. Besa Ismaili, zv. Dekane në Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë, Kosovë Besa, si e keni nisur karrierën tuaj? Karriera themelore e secilit njeri është familja, ndaj dhe karrierat zgjidhen me qëllimin...

Një imazh i ri në politikën e Kosovës që kërkon të transformojë rolin e...

Nga Elis Gjevori Apatia politike në Kosovë është në rritje ndërsa partitë politike po përpiqen të arrijnë elektorate të reja. TRT world foli me një kandidate të re e cila dëshiron të bëjë ndryshime. Ndërsa në...

Muslimania finlandeze Linda Hyokki: Europa ka një problem serioz me Islamofobinë

Studjuesja Linda Hyokki – finlandeze e konvertuar në Islam – diskuton arsyet e diskriminimit fetar, të luftës kundër islamofobisë, çështjën e hixhabit dhe mënyrën si të përballemi me narrativat e përditshme kundër muslimanëve. Islamofobia është...

Pro-gjidhënies: njihuni me misionin e rrallë të një nëne të rrallë

Fitesa nuk e kish menduar kurrë se një ditë do t’i përkushtohej një misioni shëndetësor, pa qenë fare në botën e mjekësisë. Ka qenë thjesht të bërit nënë që e ka shtyrë në një ndërmarje...

Femrat muslimane në Turkistanin Lindor dhe sfidat e tyre (intervistë)

Rukiye Turdush, aktivistja e pavarur për të drejtat e njeriut ka studjuar në Universitetin East China në Shanghai. Emigroi në Kanada në vitin 1999 së bashku me babain e saj ku dhe studjoi Zhvillime...

Intervistë me Sabile Sherifi në revistën Al-Mugtama

Ju lutem, një prezantim të përgjithshëm rreth jush për lexuesit! Quhem Sabile Sherifi, nga Shkupi. Shkollimin e mesëm e kam kryer në Medresenë “Isa Beu”, po në Shkup. Shkollimi i lartë e kam përfunduar në Fakultetin...

Njihuni me Aliza Kim, modelen amerikano-tailandezen e cila pranoi Islamin

Për disa prej nesh ndryshimi është një proçes i vështirë për t'u arritur por për disa të tjerë, sidomos për të konvertuarit në fe, është një betejë e vërtetë sepse ata duhet të ndryshojnë...

Mersiha Smailovic, muslimania boshnjake që e shndërroi ndihmën ndaj refugjatëve në misionin e jetës

Mersiha është prej boshnjakëve të Maqedonisë. Si profesion bën avokaten, konkretisht konsulente për një studio ligjore private. Nënë e dy vajzave të mrekullueshme të cilat në një farë mënyrë kanë qënë të pranishme në...

ARTIKUJT E FUNDIT

The European campaign against Islamophobia by the cartoonist Takoua Ben Mohamed

According to the European Network Against Racism (ENAR), in Italy the 65% ​​of Muslims have experienced episodes of violence and discrimination and...

Takoua*, e famshmja karikaturistja italiane me një projekt të ri

Sipas Rrjetit Evropian Kundër Racizmit, në Itali 65% e muslimanëve kanë përjetuar episode dhune dhe diskriminimi dhe gratë janë kategoria më e...

Këshilli Kombëtar i Muslimanëve Kanadezë kundër ndalimit të hixhabit

Këshilli Kombëtar i Muslimanëve Kanadezë kanë vendosur tw ngrejnw zw kundër ndalimit të hixhabit të Quebec: “Ne nuk kemi...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!