E diel, Maj 24, 2020
Këshilla Karriere/Njoftime

Këshilla Karriere/Njoftime

5 hapat për të shtuar motivimin dhe për të përmirësuar jetën tuaj

Nga Shpresa Rupar Pesë hapat më poshtë, hapa të thjeshtë dhe tepër të dobishëm, mund të ndihmojnë njerëzit, që të përmirësojnë jetën e tyre. Doni t’i njihni? Nëse ju mund të asocioheni me këto 5 hapa, nëse...

Çfarë mund të mësoni nga emocionet dhe ndjenjat tuaja të brendshme?

Nga Shpresa Rupar Një nga gjërat më të bukura që kam mësuar me Programimin Neuro-Linguistik është se si të ndihem më konfidente. Hapi i parë për t’u ndjerë më konfident është që t’u kushtoni vëmendje emocioneve dhe ndjenjave...

Zhvillimi personal është domosdoshmëri, jo luks për ata që kanë kohë të lirë dhe...

Nga Anila Bashllari*  Abraham Maslow, psikolog i shquar amerikan, krijoi një skemë të nevojave të njeriut, ku vetë aktualizimi ishte në krye të piramidës. Ai e përkufizoi këtë nevojë si “dëshira për t’u bërë më...

Ja pse kurrë nuk duhet të ndaleni së mësuari

Ka shumë mënyra për t’u bërë të suksesshëm si një sipërmarrës, por pa marrë parasysh se çfarë rruge zgjidhni, është me rëndësi jetike që gjithmonë të vazhdoni të mësoni. Për të qëndruar aktivë dhe...

Dështimi, fjala që urrejmë të gjithë, por që na mëson kaq shumë gjëra

Dështimi duket një fjalë shumë e shëmtuar dhe shpesh shihet si e kundërta e suksesit. Por përvoja e dështimit mund të jetë transformuese në mënyra që suksesi nuk është. Nëse e shikoni jetën e kujtdo...

7 Teknika mendore për të mirëmenaxhuar kohën

7 Teknika mendore për të mirëmenaxhuar kohën Menaxhimi i dobishëm i kohës është diçka që shumica prej nesh luftojnë me të. Në një botë ku sigurisht nuk mungon shpërqendrimi, bëhet shumë e lehtë për...

Vlera e lidershipit femëror në ndërmarrjet e ndryshme

Asnjë vend nuk do të përparojë me të vërtetë nëse shtyp potencialin e grave dhe privon kontributin e gjysmës së popullsisë "(Michelle Obama) Një numër më i madh i grave në pozita drejtuese përmirëson performancën...

Pesë mentorët që ju duhen në jetë

Në këtë artikull do gjeni 5 personat që do ju duhen për të arritur qëllimet tuaja dhe suksesin që dëshironi. Një guidë e shkurtër sesi të krijoni grupin e punës së ëndrrave me këshilla...

Mënyra poduktive për mamatë që punojnë nga shtëpia

Pastro kuzhinen, vendos lavatriçen, hekuros, kontrollo facebook-un... Këto janë vetëm disa prej mendimeve që vlojnë në mendjen time sapo ulem në tavolinën e punës. Të qënurit nje mama që punon prej shtëpisë nuk është...

9 zakone që do t’ju ndihmojnë të bëheni versioni më i mirë i vetes...

1. Çdo mëngjes, bëni një listë të 3 gjërave më të rëndësishme që duhet të bëni gjatë ditës, të cilat do të kenë ndikim më të madh në ditën tuaj. Kjo ndihmon për të mos...

ARTIKUJT E FUNDIT

Kampi online në fushën e sipërmarrjes: thirrje për gra nga Ballkani

Womenpreneurs Balkan Bootcamp është një program për gra, që sapo kanë nisur një biznes (3-6 muajt e fundit) apo do nisin një të tillë...

Nisma “Gëzo një fëmijë” dhuron buzëqeshje për Bajram

Dy aktivistë nga Gostivari, Imerlie Saliu dhe Jasin Demiri në këtë vigjilje Bajramin, vijnë përsëri me një nisëm të veçantë duke organizuar kështu një...

Të ka mbetur edhe pak kohë o agjërues!

Nga Hajrije Emini Sinani, psikologe Çfarë qëllimi i vendosëm vetes gjatë këtij muaji? Qëllimi i jep vlerë dhe e lartëson adhurimin, përndryshe namazi pa qëllim do...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!