E martë, Nëntor 12, 2019
Ramazan

Ramazan

A e dini sa janë 1000 muaj?

Vlen më shumë se 1000 muaj. A e kuptuat për cfarë bëhet fjalë? Për Natën e Kadrit! Allahu na shpjegon rreth kësaj nate në suren Kadr: “Nata e Kadrit është më e mirë se...

Thesaret e Ramazanit që nuk mund t’i lësh të të ikin!

Falje për çdo vepër të kaluar Pofeti Muhamed a.s ka thënë: “Kush agjëron Ramazanin me besim dhe shpreson në shpërblimin e Allahut, do t’i falen të gjitha mëkatet e kaluara” Cfarë nënkupton kjo? Nëse ti agjeron Ramazanin,...

Ramazani, Muaji i Mëshirës

Nga Besarta Sulejmani Mëshirë që sjellë freski në çdo shtëpi, që sjellë dritën e mirësisë dhe devotshmërisë tek çdokush: pleq e fëmi, ti që bashkon sofrat e të pasurit dhe të varfërit dhe sjellë në zemër solidaritet...

Ndjesi Ramazani …një muaj plot urtësi!

Nga Arijana Ibrahimi Të flasësh për muajin e bekuar, për mbretin e 12 muajve nuk të duhet shumë njohuri dhe dije, mjafton që këtë ‘’mirësi”, këtë “ndjesi” ta përjetosh në veten tënde me gjithë qënjen...

Kush është gati të huazoj për Allahun?*

Nga Hoxhë Omer Dauti Ramazani na mëson ndër të tjera që të kalisim dhe cilësi të ndryshme përveç durimit dhe vetëpërmbajtjes. Na mëson të heqim dorë prej gjërave që janë më themelore për mbijetësën tonë: ngrënia...

“…Ato janë prehje për ju dhe ju jeni prehje për ato.”

Natën e agjërimit u është lejuar afrimi te gratë tuaja, ato janë prehje për ju dhe ju jeni prehje për ato. All-llahu e di se ju e keni mashtruar vetveten, andaj ua pranoi pendimin...

Shijojeni Ramazanin edhe kur keni fëmijë të vegjël

Ramazani është koha kur ju mund të bëni një pushim nga rutina juaj e përditshme dhe me të vërtetë të përqendroheni në marrëdhënien tuaj me Allahun (SWT). Rutina juaj e përditshme duhet  të ngadalësohet...

Ramazani i Dëshirave të mija…

Nga Entela Hidri E ndjeja ndryshe shpirtin tim, ndryshe stisur, shtruar e s’e di si? Një tjetër unë që hynte brenda meje për të qenë një tjetër njeri, më i mirë, më i dashur e...

Tortë me çokollatë e hurma me shtresë karameli

Si me të gjitha ëmbëlsirat, kjo tortë është edhe më e shijshme një ditë më pas. Brumi hurmës kontribuon në cilësinë e kësaj torte duke i dhënë butësi ndërsa për shkëlqim vendosni pak karamel, që...

Biskota me hurma

'Meethi tikya' janë biskota që gjenden në kuzhinën pakistaneze, që e përkthyer fjalë për fjalë është 'ëmbëlsira të ëmbla'. Amvisat zakonisht i bëjnë ato në Ramazan për iftar dhe gjithashtu në muajt e tjerë...
- VAJADA ART NË MATERIE -

ARTIKUJT E FUNDIT

Kaligrafia, gjeometria e shpirtit

Kaligrafia islame, ose bukurshkrimi si shprehje vizuale që lidhet me parimet kozmike dhe shpirtërore të atyre popujve që përqafuan islamin ndër shekuj, njihet botërisht...

Risia e parlamentit të ri të Kosovës: dy muslimane praktikante

Rezultatet e zgjedhjeve të dala sot kanë sjellë një ndryshim që veçse pritej: ardhjen e dy zonjave me shami në Parlamentin e Kosovës. Ndonëse nga...

Sondazhet: Gati gjysma e muslimanëve në Francë të keqtrajtuar verbalisht

Rreth 42% e muslimanëve në Francë u ngacmuan të paktën një herë në jetën e tyre, sipas një sondazhi të publikuar nga Instituti Francez...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!