E shtunë, Gusht 8, 2020
Të tjera

Të tjera

Vitamina D, si dhe kur duhet ta përdorim?

Suhejla Abazi, dietologe Vitamina D a është hormon apo vitaminë ? Diskutimi për vitaminën D a është hormon apo vitaminë ende vazhdon. Megjithëse ne e pranojmë si një vitaminë, ajo ka aftësi që të sintetizohet...

Të shkruarit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor

Nga Besarta Fazlliu Të shkruarit përmban çelësin për një shëndet të mirë mendor, lumturinë dhe progresin e njeriut, bazuar në studimet e fundit.  Përveç kësaj, të shkruarit u mëson njerëzve një fjalor të pasur përmes...

Inteligjenca emocionale tek fëmijët

Nga Migena Kurushi Inteligjenca është një term i gjerë i cili kategorizohet sipas aftësive specifike të trurit. Inteligjenca vizuale, inteligjenca gjuhësore, muzikale, matematikore, emocionale etj. Inteligjenca emocionale është aftësia për të kuptuar emocionet e tua,...

Zhvillimi emocional tek femijët

Nga Migena Kurushi Ashtu siç dy pika uji mund të jenë të ngjashme por jo njësoj, edhe truri i fëmijëve ka një larmishmëri masive. Të gjithë fëmijët kanë ritmin personal të rritjes, bashkë më të...

Dietologia Suhejla Abazi: ja si të forconi sistemin imunitar!

Dietologja shqiptare, Suhejla Abazi ka shkruar për dobitë e ujit me limon dhe ka porositur që ta përdorim sa më shpesh në kohë vere. Ajo ka thënë gjithashtu se kjo pije e shëndetshme ndikon pozitivisht...

Kapelja, aksesor i domosdoshëm gjatë verës

Nga Arsenida Rexhaj Vera dhe temperaturat e larta tashmë po na bëjnë shoqëri çdo ditë. Edhe pse nuk janë miqtë tonë më të mirë prap se prap i duam.  Në këtë shkrim do të flasim për...

Kombinimi ngjyrave sipas nëntoneve të lëkurës

Nga Arsenida Rexhaj Mendoj se secilës nga ne i ka ndodhur që të përdorim rroba dhe pamja që shikojmë në pasqyrë të mos na pëlqej. Zbehtësia e fytyrës vjen si rezultat kur gabojmë në përzgjedhjen e ...

Veshja e përshtatshme për formën përkatëse

Nga Arsenida Rexhaj Të gjitha duam të dukemi sa më bukur me rrobat që zgjedhim por ndodh shpesh që gabojmë në zgjedhjet që bëjmë sepse nuk kemi informacion e duhur për format  që përshtaten me...

Spiritualiteti islam dhe shëndeti mendor

nga Zohair Abdul-Rahman Shkenca moderne kohët e fundit ka treguar një interes të veçantë mbi urtësinë e traditave të lashta të lindjes si ato të Budizmit, Konfucianizmit, Taoizmit dhe Hinduizmit. Relativisht në fushën e re...

Shamia: ngjyrat, materialet dhe detaje të tjera për verën 2020

Nga Arsenida Rexhaj Në shkrimin tim të parë ju njoha me trendet e ngjyrave, pëlhurave dhe detajet e verës 2020. Këtë të shtunë do flasim mbi detajet për shaminë apo shallet. Shamia dhe shalli janë...

ARTIKUJT E FUNDIT

Zvillimi i vonshëm psikosocial i rritjes tek fëmijët

Nga Migena Kurushi A ju ka ndodhur ndonjeherë të shihni një fëmijë 5 vjeçar dhe t’ju jetë dukur si 2 vjeç? Habiteni mbi mungesën e...

Nusja në Liban duke pozuar për fotot e dasmës teksa ndodhi shpërthimi

Një nuse në Liban e cila po pozonte për fotot e dasmës, kapet në momentin kur ndodh shpërthimi në Bejrut, ndërsa nxiton të largohet...

Si mund ta përmirësojmë shëndetin mendor përmes të shkruarit?

Nga Besarta Fazliu Këtë radhë do të shtjelloj parimet që çojnë drejt suksesit dhe qetësisë së brendshme, të cilat, nëse zotërohen dhe praktikohen në baza...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!