E mërkurë, 27 Janar, 2021
Shëndeti

Shëndeti

Vitamina D, si dhe kur duhet ta përdorim?

Suhejla Abazi, dietologe Vitamina D a është hormon apo vitaminë ? Diskutimi për vitaminën D a është hormon apo vitaminë ende vazhdon. Megjithëse ne e pranojmë si një vitaminë, ajo ka aftësi që të sintetizohet...

Të shkruarit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor

Nga Besarta Fazlliu Të shkruarit përmban çelësin për një shëndet të mirë mendor, lumturinë dhe progresin e njeriut, bazuar në studimet e fundit.  Përveç kësaj, të shkruarit u mëson njerëzve një fjalor të pasur përmes...

Inteligjenca emocionale tek fëmijët

Nga Migena Kurushi Inteligjenca është një term i gjerë i cili kategorizohet sipas aftësive specifike të trurit. Inteligjenca vizuale, inteligjenca gjuhësore, muzikale, matematikore, emocionale etj. Inteligjenca emocionale është aftësia për të kuptuar emocionet e tua,...

Zhvillimi emocional tek femijët

Nga Migena Kurushi Ashtu siç dy pika uji mund të jenë të ngjashme por jo njësoj, edhe truri i fëmijëve ka një larmishmëri masive. Të gjithë fëmijët kanë ritmin personal të rritjes, bashkë më të...

Dietologia Suhejla Abazi: ja si të forconi sistemin imunitar!

Dietologja shqiptare, Suhejla Abazi ka shkruar për dobitë e ujit me limon dhe ka porositur që ta përdorim sa më shpesh në kohë vere. Ajo ka thënë gjithashtu se kjo pije e shëndetshme ndikon pozitivisht...

Spiritualiteti islam dhe shëndeti mendor

nga Zohair Abdul-Rahman Shkenca moderne kohët e fundit ka treguar një interes të veçantë mbi urtësinë e traditave të lashta të lindjes si ato të Budizmit, Konfucianizmit, Taoizmit dhe Hinduizmit. Relativisht në fushën e re...

Shëndeti mendor tek burrat muslimanë: koha për të ndryshuar qasje

Vetëpërmbajtja, si dhe bindja e rrënjosur se besimi duhet ta mposhtë medoemos sëmundjen mendore, i ka ndaluar deri më tani burrat, që të marrin ndihmën për të cilën kanë nevojë. Por ka ardhur koha...

Shkencëtarja e cila udhëheq hulumtimet për COVID-19 në Universitetin Queensland të Australisë

Dr. Zeinab Khalil shkencëtarja egjiptiane e cila udhëheq studimet për virusin COVID-19 dhe çuarjen para të mjekimeve të turbekulozit në Universitetin Queensland të Australisë Që në shkollë të mesme i lindi pasioni për studimet shkencore...

Pandemia dhe praktikat shëndetësore të fesë islame

Nga Arijana Ibrahimi Një ndër citatet që vijnë nga fjalët e bukura, fjalët të cilat përmbajnë shumë mesazhe dhe porosi hyjnore për mbarë njerëzimin, pra fjalët e Profetit Muhammed (paqja e Zotit qoftë mbi Të)...

Ushqimet që përmirësojnë humorin gjatë izolimit në shtëpi

Secili prej nesh ka gjetur mënyra nga më të ndryshmet për të përballuar izolimin në shtëpi, në kushtet e pandemisë së COVID-19. Disa prej aspekteve që na bashkojnë si shoqëri janë ëndrrat e frikshme...

ARTIKUJT E FUNDIT

Saima Mohsin, e para grua muslimane si prokurore federale

Mohsin e ka cilësuar emërimin “si një nder të madh” që i është bërë asaj, dhe ka shtuar: “Unë jam thellësisht e...

Sara Barackzay, artistja e parë e animacionit në Afganistan

Ankara Artistja dhe ilustruesja e parë vajzë e animacionit në Afganistan falënderoi Turqinë për kontributin në karrierën e...

Propozimi francez për ndalimin e mbulesës islame ndez kritika të ashpra

Një projektligji mbi “separatizmin” në Francë ka shkaktuar kritika të forta nëse duhet apo jo të përfshihen ndryshime që ndalojnë studentet e...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!