E mërkurë, 7 Dhjetor, 2022
Shëndeti

Shëndeti

Spiritualiteti islam dhe shëndeti mendor

nga Zohair Abdul-Rahman Shkenca moderne kohët e fundit ka treguar një interes të veçantë mbi urtësinë e traditave të lashta të lindjes si ato të Budizmit, Konfucianizmit, Taoizmit dhe Hinduizmit. Relativisht në fushën e re...

Shëndeti mendor tek burrat muslimanë: koha për të ndryshuar qasje

Vetëpërmbajtja, si dhe bindja e rrënjosur se besimi duhet ta mposhtë medoemos sëmundjen mendore, i ka ndaluar deri më tani burrat, që të marrin ndihmën për të cilën kanë nevojë. Por ka ardhur koha...

Shkencëtarja e cila udhëheq hulumtimet për COVID-19 në Universitetin Queensland të Australisë

Dr. Zeinab Khalil shkencëtarja egjiptiane e cila udhëheq studimet për virusin COVID-19 dhe çuarjen para të mjekimeve të turbekulozit në Universitetin Queensland të Australisë Që në shkollë të mesme i lindi pasioni për studimet shkencore...

Pandemia dhe praktikat shëndetësore të fesë islame

Nga Arijana Ibrahimi Një ndër citatet që vijnë nga fjalët e bukura, fjalët të cilat përmbajnë shumë mesazhe dhe porosi hyjnore për mbarë njerëzimin, pra fjalët e Profetit Muhammed (paqja e Zotit qoftë mbi Të)...

Ushqimet që përmirësojnë humorin gjatë izolimit në shtëpi

Secili prej nesh ka gjetur mënyra nga më të ndryshmet për të përballuar izolimin në shtëpi, në kushtet e pandemisë së COVID-19. Disa prej aspekteve që na bashkojnë si shoqëri janë ëndrrat e frikshme...

Pandemia: koha e duhur për të promovuar kulturën e kolonjës turke

Nga LEYLA YVONNE ERGIL Kolonja, e cila përmban më shumë se 50% alkool, mund të shërbejë si një parandalues shumë i mirë i përhapjes së viruseve dhe baktereve. Cdokush që ka jetuar apo vizituar Turqinë...

Mjekja psikiatre, këshilla si të menaxhojmë stresin dhe ankthin në karantinë

Nga Arjana Rreli Gjendja aktuale na ka vendosur në kushte të veçanta, dhe për këtë arsye të gjithë mekanizmat e reagimit tonë do të duhen të përshtaten më këtë situatë të pazakontë që sistemin nervor e...

Ndërtimi i rezistencës mendore: Si t’i përballoni kohët e vështira?

Të jesh sipërmarrës ose drejtues i një kompanie, kërkon nivele të larta të aftësive mendore, që mund të duket ndonjëherë si një detyrë Herkuliane. Pavarësisht se me çfarë merreni personalisht ose profesionalisht, duhet të zhvilloni...

Dizajni i brendshëm për fëmijët me Siptomën e ADHD-së (por jo vetëm)

Siç edhe e dimë tashmë, fëmijët me ADHD janë hiperaktivë, kanë vështirësi përqëndrimi dhe kjo natyrë e tyre ndikon në bashkëveprimin social, akademik po aq sa dhe sjelljen në shtëpi. Në rastin e fëmijëve/personave...

Është mirë që shqetësoheni për Koronavirusin, por përdorni logjikën

Së pari ishte Y2K, më pas ishte SARS, pastaj ishte gripi i shpendëve, pastaj ishte kriza financiare, pastaj ishte gripi i derrit, pastaj ishte një kandidat për president (cilido president, që ju urreni më...

ARTIKUJT E FUNDIT

Emine Bajrami, Teologia dhe shkrimtarja shkupiane që “iu flet” grave

Ajo është teologe, mualime, shkrimtare dhe poete nga Shkupi. Me guximin e saj përpiqet të thyejë stereotipe dhe të dalë kundër çdo...

Yeliz dhe misioni i saj në edukimin e brezave të rinj

Ajo është një grua sa e fortë dhe e zonja aq edhe e buzëqeshur dhe e çiltër. Cilësi këto të domosdoshme kur...

Shpikësia nga Kuvajti anullon pjesmarrjen në “Expo Dubai”, ja arsyeja!

Inxhinierja nga Kuvajti dhe shpikësia ndërkombëtare Jenan Al-Shehab anulon zyrtarisht pjesëmarrjen e saj në "Expo Dubai" pasi u publikua një reklamë në...
error: As mos të të shkojë mendja ta kopjosh! Përmbajtja është e mbrojtur!!