Ka një kohë të caktuar për të shkuar në shtrat në varësi të kohës që ju dëshironi të ngriheni në mëngjes.

Sipas portalit web-blinds.com, marrja e një gjumi të mirë të natës nuk është vetëm për të shkuar në shtrat herët, por për të shkuar në shtrat dhe duke u zgjuar në kohën e duhur.

Prandaj, kjo faqe krijoi “llogaritësin e gjumit”, në të cilin duhet vetëm të caktoni kohën e saktë që duhet të ngriheni dhe faqja e internetit hedh 4 mundësi të ndryshme në të cilat mund të shkoni në gjumë.

Me sa duket, gjithçka ka të bëjë me cikle gjumi në vend të numrit të orëve të gjumit, shpjegoi portali në fjalë. Nëse zgjoheni në kohën e gabuar gjatë ciklit të gjumit, do të ndiheni të lodhur.

Faktorët e përdorur nga kalkulatrienti i gjumit janë vendosur duke marrë parasysh 14 minuta që merr një qenie njerëzore, mesatarisht, për të arritur gjumin natyrshëm.

Nëse ju duhet të flini deri në 6:

Për t’u ngritur në orën 6, mund të shkoni në shtrat në orët e ardhshme: 20:46, 22:16, 23:46 ose madje, nëse duhet të qëndroni deri në fund të studimit, mund të shkoni në shtrat në orën 1:16.

Nëse ju duhet të flini deri në 7:

Doni të siguroheni që do të ngriheni tërësisht në 7?

Orët e treguara janë 21:46 ose 23:16. Nëse keni një natë të gjatë, 12:46 dhe 2:16 gjithashtu do të funksionojnë.

Për shembull, nëse duhet të dilni nga shtrati në orën 6:35 për të shkuar në punë në kohë, llogaritësi i gjumit do t’ju japë rezultatet. Për t’u zgjuar në atë kohë duhet të shkoni në shtrat në orën 21:21, 10:51, 12:21 ose 1:51.

Faqja e internetit sqaron se çdo cikël gjumi zgjat rreth 90 minuta dhe duhet të kalojë pesë ose gjashtë prej tyre çdo natë.

Zgjimi i ciklit të mesëm mund t’ju japë një ndjenjë lodhjeje dhe humor të keq.

Përkundrazi, takimi i cikleve do t’ju ndihmojë të filloni ditën me një buzëqeshje në fytyrën tuaj.

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.