Konkurs Eseje me temën “Building Peace in Our Hearts and Minds” / “Të krijojmë paqe në zemrat dhe në mendjet tona”

 

Organizohet nga Fondacioni:  The Goi Peace Foundation

Me mbështetje nga Ministria Kulturës dhe Rinis dhe Sporteve në Japoni si dhe Komisioni kombëtar për UNESCO-n

 

 

Ky konkurs organizohet me rastin e 70 vjetorit te UNESCOs. Jemi të gjithë të vetëdijshëm që rinia e sotme janë formësuesit e të ardhmes. Me këtë konkurs duam që të nxisim të rinjtë të shprehin idetë e tyre në lidhje me paqen. Në të njëjtën kohë duam që t’i trgojmë shoqërisë tonë konceptin e paqes nga pikpamja e rinisë për të treguar kontributin e rinisë në këtë aspekt.

 

 

E hapur për të rinjtë deri në moshën 25 vjeç.

Eseja duhet të shkruhet në anglisht, frengjisht, spanjisht ose gjermanisht.

Eseja vlerësohet me një çmim prej rreth 800 dollarësh, por ka dhe çmime të tjera inkurajuese si dhe dhurata.

Për më tepër informacion vizitoni faqen zyrtare të konkursit:

 

http://www.goipeace.or.jp/english/activities/programs/1501.htm

 

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.