KURS TRAJNIMI e Lёvizjes Kundёr Urrejtjes së SHQIPËRISË

0

Afati i fundit për dorëzimin e formularit të aplikimit online është data 15 qershor 2015

“Lёvizja Kundёr Urrejtjes ka të bëjë me Fushatën e të rinjve kundër gjuhës së urrejtjes dhe për të drejtat e njeriut në internet, që e ka nismën nga Departamenti Rinisë të Këshillit të Europës në vitin 2013. Shqipëria u bashkua me fushatën në vitin 2014: që nga ajo kohë në Shqipëri janë organizuar disa trajnime për aktivistë të rinj, veprimtari të ndryshme në komunitetit dhe grumbullimin e materialeve në gjuhën shqipe dhe angleze.

Kursi i Trajnimit “Fuqia e fjalëve” është projektuar për aktivistëve të rinj, punonjës sociale dhe punonjës te mediave, dhe do të sigurojë pjesëmarrësit me aftësitë dhe njohuri praktike si më poshtë:

 • Aspekte të ndryshme, lidhur me përcaktimin, dekonstruktimin, luftimin e gjuhës së urrejtjes dhe diskriminimit në internet përmes mjeteve të Edukimit të Drejtave të Njeriut,
 • Strategjitë dhe fushatën në internet për të Drejtat e Njeriut,
 • Mundësitë arsimore dhe programet rinore e ofruara nga Departamenti Rinisë të Këshillit të Evropës të hapur për Shqipërinë,
 • Aftësitë praktike në përdorimin e “Compass” dhe “Bookmarks” manualeve mbi Edukimin për të Drejtat e Njeriut dhe luftimin e urrejtjes Online tek të rinjtë
 • Planifikimi dhe organizimi i aktiviteteve të Lёvizjes Kundёr Urrejtjes Shqipëri në 2015-2016.

Kursi i trajnimit do të mbledhë 21 pjesëmarrës – 18 nga Shqipëria dhe 3 nga Kosova. Të gjithë pjesëmarrësit do të pajisen me certifikata nga Departamenti Rinisë të Këshillit të Evropës pas përfundimit të trajnimit.

Trajnimi është i organizuar nga Qendra Rinore “Perspektiva, OJF” dhe Projekte Vullnetarё Ndёrkombetarё “me mbështetjen financiare të Departamentit të Rinisë të Këshillit të Evropës dhe mbështetjen institucionale të Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë në Shqipëri.

Profili i pjesёmarrёsve dhe kriteret e pёrzgjedhjes

Kursi i trajnimit pёr Rritjen e Kapaciteteve Kombeёtare do tё bashkojё 21 tё rinjё aktivistё tё tё drejtave tё njёriut, tё rinjё punёtorё, dhe tё rinjё liderё nga Shqipёria dhe Kosova, qё janё aktivistё tё pёrfshirё nё fushёn e tё rinjve tё cilёt punojnё dhe kontribojnё nё shpёrndarjen e njohurive informacioneve dhe praktikave tё mira dhe kanё kapacitetin tё kontribojnё nё aktivitetet e Lёvizjes Kundёr Urrejtjes nё Shqipёri dhe nё Kosovё.

Tё gjithё pjesёmarrёsit e interesuar duhet:

 • Tё jenё 18-30 vjec,
 • Tё jenё rezidente Shqiptarё ose tё Kosovёs,
 • Tё jenё lider ose aktivistё tё organizatave rinore, tё punojnё nё edukimin e rinisё ose menaxherё projektesh, puna e tё cilёve tё jetё nё mёnyrё tё drejtpёrdrejtё e lidhur me aktivitete pёr edukimin e tё rinjve nё fushёn e tё drejtave tё njёriut ose media,
 • Tё jenё tё motivuar pёr tё marrё pjesё nё kamp, dhe tё jetё aktiv pёrgjatё leksioneve deri nё fund tё kursit tё trajnimit,
 • Tё jenё tё aftё tё punojnё nё anglisht,
 • Tё kenё vullnetin qё tё bashkepunojnё pёr tё zgjeruar dhe cuar mё tej experiencat e fituara gjatё trajnimit,
 • Tё kenё dёshirёn pёr tё marrё pjesё nё aktivitetet e Lёvizjes Kundёr Urrejtjes nё Shqipёri,
 • Pjesёmarrёsit nga Kosova duhet tё jenё tё motivuar pёr tё zhvilluar aktivitete pёr tё luftuar gjuhen e urrejtjes nё internet nё vendin e tyre.

Mbёshtetja financiare pёr pjesёmarrёsit

Ushqimi, akomodimi dhe shpenzimet e udhёtimit deri nё Durrёs do tё rimbursohen nga organizatorёt. Rimbursimi i udhёtimit mbulon udёtimet me autobus ose furgon, transport publik, dhe faturat apo biletat origjinale duhet tё paraqiten nga pjesёmarrёsit. Ne nuk mund tё rimbursojmё shpenzime taksie. Pjesёmarrёsve nga Kosova u kёrkohet qё tё udhёtojnё me autobus. Ju lutemi te gjithё pjesёmarrёsve qё tё organizojnё udhetimet e tyre nё mёnyrё sa mё ekonomike dhe tё ruajnё tё gjitha biletat dhe faturat origjinale.

Procedura e aplikimit dhe pёrzgjedhja e pjesёmarrёsve

Tё gjithё pjesёmarrёsit e interesuar nga Shqipёria dhe Kosova janё tё mirёpritur tё mbushin formatin e aplikimit online. Afati i fundit pёr tё dёrguar aplikimin ёshtё mё 15 Qershor 2015 nё orёn 23:5ё (11:5ё pm). Tё gjithё pjesёmarrёsit do tё pёrzgjidhen nga ekipi organizator nga Shqipёria dhe Qendra Rinore e Kёshillit tё Europёs nё bazё tё eksperiencave tё tyre, motivimit dhe kapaciteteve pёr tu pёrfshirё nё aktivitetet e Lёvizjes Kundёr Urrejtjes nё Shqipёri dhe Kosovё. Aplikantet e pёrzgjedhur do tё kontaktohen nga organizatorёt mё 20 Qershor 2015 ku do jepen dhe informacionet e mёtejshme.

pёr mё tepёr informacione vizitoni faqen zyrtare :

News

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.