Ministri për Siguri Publike, Sarath Weerasekera, në një konferencë për gazetarë tha se ka nënshkruar një dokument të premten për miratimin nga ana e kabinetit qeveritar për ndalimin e mbulimit të plotë të fytyrës që praktikohet nga disa gra muslimane me arsyetimin se ky vendim e mbron sigurinë kombëtare,

Ministri i Sigurisë Publike në Sri-Lankë, Sarath Weerasekera, duket se është merakli i përdorimit të telefonit.
“Në ditët tona të hershme, gratë dhe vajzat muslimane kurrë nuk kanë veshur burka. Ajo është shenjë e ekstremizmit fetar që ka ndodhur së voni. Ne përfundimisht do ta ndalojmë atë”, deklaroi ky ministër.
Përpos ndalimit të burkës, Weerasekera tha se qeveria po e planifikon mbylljen e më shumë se 1.000 medreseve, për të cilat tha se janë duke i shkelur politikat kombëtare të edukimit.
“Askush nuk mund të hapë një shkollë dhe t’u mësojë fëmijëve gjithçka që dëshiron”, tha ai.
Ministri për Siguri Publike, Sarath Weerasekera, në një konferencë për gazetarë tha se ka nënshkruar një dokument për miratimin nga ana e kabinetit qeveritar për ndalimin e mbulimit të plotë të fytyrës që praktikohet nga disa gra muslimane me arsyetimin se ky vendim e mbron sigurinë kombëtare

Ministri i Sigurisë Publike në Sri-Lankë, Sarath Weerasekera, duket se është merakli i përdorimit të telefonit.
“Në ditët tona të hershme, gratë dhe vajzat muslimane kurrë nuk kanë veshur burka. Ajo është shenjë e ekstremizmit fetar që ka ndodhur së voni. Ne përfundimisht do ta ndalojmë atë”, deklaroi ky ministër.
Përpos ndalimit të burkgës, Weerasekera tha se qeveria po e planifikon mbylljen e më shumë se 1.000 medreseve, për të cilat tha se janë duke i shkelur politikat kombëtare të edukimit.
“Askush nuk mund të hapë një shkollë dhe t’u mësojë fëmijëve gjithçka që dëshiron”, tha ai.

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.