Gati 4,000 protestuese arritën nën thirrjen e shumë organizatave joqeveritare për reagim në sheshin Mont des Arts të Brukselit.

“Hixhabi është një nga të drejtat e njeriut”, “Hiq duart nga hixhabet tona”, “Ku janë liritë tona?”, “Mos ma prek arsimin tim”, “Hixhabi im, e drejta ime” dhe “Mjaft” janë disa nga mesazhet nga demonstratat.

Disa prej tyre mbanin në dorë dhe kapakët e diplomimit. Ato lexuan një shpallje ku thuhej se gratë muslimane në Belgjikë janë viktima të diskriminimit në baza fetare.

Proklamata bën thirrje që të drejtat e grave muslimane në Belgjikë të merren parasysh kur ligjet, si dhe u bë thirrje për më shumë respekt për muslimanët në përgjithësi. Muajin e kaluar, Gjykata Kushtetuese Belge lëshoi ​​një “përkrahje” në rastin e ndalimit të veshjes së hixhabit dhe të gjitha simboleve fetare në shkollën e mesme më të madhe në Bruksel, “Franco Ferrer”. Gjykata konsideron se menaxhmenti i shkollës ka të drejtë të paraqesë një ndalim të tillë.

Gjyqi kundër vendimit të drejtorisë së shkollës ishte iniciuar më parë nga një grup nxënësish muslimanë nga ajo shkollë dhe, Gjykata Komunale në Bruksel, para se të merrte një aktgjykim të formës së prerë, kërkoi pozicionin e Gjykatës Kushtetuese.

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.