Nga Blerina Memaj

Ndërsa nga pjesa me e madhe e studiueseve besojnë se performanca e një individi është përcaktuar nga IQ-ja e tij se sa nga inteligjenca emocionale, ka dëshmi se IQ përfaqëson vetëm një përqindje të vogël të rezultatit. Vetëm 10-25 për qind e ekuacionit.Kjo ben te kuptosh se inteligjenca emocionale të jetë përgjegjës për 75 për qind ose më shumë te aftësive te një personi për të arritur sukses. Për këtë arsye, shumë kompani kanë filluar të bëjnë kandidatët për të testuar inteligjencën emocionale. Kompani të tjera kanë krijuar programe trajnimi IE në vendin e punës.Dikush me tregoi se kur punonte në tregtinë me pakicë, një nga rregullat që ishin në vendin e punës për një pozitë të vogël ishte – “Rekrutimi per Personalitetin; ushtrimi i aftësive “. Kjo në thelb do të thotë se është shumë e mundur të përmirësohesh në aftësitë teknike të kërkuara nga puna, por duke u perputhur me personalitetin ose duke e pershtur ate me punen.
Perse ne fakt theksi mbi inteligjencën emocionale? Shkurtimisht, një person me një shkallë të lartë IE punon më mirë në një mjedis grupor. Mund të lidhet lehtë me të tjerët dhe është më i arritshëm.
Disa studime kanë treguar gjithashtu se ata me rezultatet më të larta në IE kanë rezultate më të mira në punë, janë liderë më të mirë, janë më të sigurt, janë të besueshëm dhe janë më simpatizues se ato me rezultate të ulëta. Të gjithë këta faktorë çojnë në rritjen e produktivitetit dhe shitjeve në të gjithë linjat.

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.