Një numër i konsiderueshëm artikujsh në lidhje me pandeminë dhe covid-19 janë publikuar në portale të ndryshme gjermane duke u shoqëruar me imazhe të grave me hixhab. Artikujt nuk kanë aspak lidhje me me islamin, muslimanet apo hixhabin, porse janë vendosur qëllimisht për të krijuar në tëpandërgjegjshmen e audiencës një lidhje-pa lidhje me qëllim që imazhe të tilla t’i shërbejnë axhendës islamofobe. Asocimi i virusit dhe pandemisë si një fenomen negativ, i ardhur nga jashtë në vendin e tyre, si një dëm për mbarë shoqërinë. 

Analogjia është e qartë dhe e dukshme, sepse i dukshëm është edhe identiteti i grave muslimane përmes hixhabit. 

Imazhe të ngjashme dhe teknika asocimi të covid-19 me islamin, u përhapën edhe nga media ndërkombëtare ku në kryefaqet e tyre mbanin imazhe nga Turqia dhe Irani, veçanërsiht nga xhamitë.

LEAVE A REPLY

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.